Ricinolja till håret

 
För exakt en månad sedan köpte dottern en flaska Ricinolja på Apoteket för 40kr. Hon skulle inte ha den till något annat ändamål än till håret, eftersom hon hört att det skulle vara rena rama mirakelkuren!
 

Hon använde oljan 2ggr i veckan, hällde ut ganska mycket olja i händerna, aktiverade den genom att värma den i handflatorna innan hon masserade in oljan i hårbotten. Den var lite svårarbeted, så det tog en stund innan oljan var jämt fördelad. Man kan dra ut oljan i håret också, men hon tyckte att det blev kladdigt. Sen lät hon ricinoljan verka i 30 min – 60 min innan hon schamponerade ut den.

Resultatet efter fyra veckor kan ni se ovan. Håll koll på armhålans linje så ser du lättare skillnaden på längden. Håret som vanligtvis växer ca 1 cm i månaden, har nu vuxit minst 10cm! Håret upplevdes också som mjukare och glansigare.

OBS! Uppdatering:

Håret växte mycket riktigt rekordsnabbt och blev jättefint! Så till en början var hon jättenöjd med resultatet. Efter ytterligare några månader upptäckte hon dock att hon började tappa en ovanligt stor mängd av hår, men kopplade väl inte det till ricinoljan först. När flera vänner som provat på samma behandling, också klagade över håravfall, så började vi lägga ihop det med oljan. Den är ju så fet att det troligen finns risk för hårsäckarna täpps till så dom inte kan andas. Detta är inget som vi med säkerhet kan fastställa såklart, men tillfälligheten att samma personer skulle uppleva problemet vid ungefär samma tidpunkt, är ju minst sagt misstänksam. Slutsatsen blir därför att vi INTE skulle rekommendera användning av ricinolja till hår och hårbotten.

debatt, sånt är livet, tisdagstips | håravfall, hårkur, ricinolja, ricinolja till håret | |
Upp