Back to businessEmil sitter och suckar i soffan och tittar på mig med sin valpiga blick, "måååste jag gå till skolan imorgon mammma?"

Februarilovet är slut för oss Göteborgare och skolan kör igång som vanligt imorgon. Suck.

"Ja, det måste du, lilla gubben." Jag stryker hans kind och minns hur deppigt jag själv tyckte att det var i hans ålder, när lovets sista dag var slut. "Tänk på allt kul som du kommer få vara med om i morgon! Alla kompisar som du inte träffat på en vecka..."
Han funderar en stund och tycks nöjja sig med det. För han går iväg och packar skolväskan och lägger fram kläder.

Kvällens mat, hämtades förresten från stans bästa kinesiska take-away, Nanking på Lantmätaregatan, Hisingen. Vi har varit stammisar där i flera år, när det gäller hämtmat. Och aldrig blivit besvikna. (tips för er Göteborgare)
mat & recept | |
#1 - - curlingmamman:

Hihi, känner igen det där :) kram

#2 - - Rosita:

Tack för din hälsning! Lite lustigt för jag var inne och kollade hos dig så sent som igår kväll (men lämnade tyvärr ingen "hälsnings-avtryck"). Kollar inte bloggar lika mycket nu - hos någon - när jag själv bloggar så lite/ofrekvent. Men jag såg att du har fyllt år, STORT GRATTIS, och blivit uppvaktad som du bör :-)Må så gott. Här har du en som är jätteglad att vara "tillbaka i vardag". Måndag, hurra! Jag har ju helt nyligen (vecka 3) återgått till arbete efter föräldraledighet och det är SÅ roligt! Jag mjukstartar med 50% fördelat på tre dagar/vecka, underbart. I sommar är maken föräldraledig tre månader och då arbetar jag heltid, men har tre veckor semester också. Mer behöver jag inte - och kan inte ta, eftersom jag åker till Australien i okt-november.Många kramar från Stockholm

#3 - - Znogge:

En vecka går så fort...Ha en bra måndag!

#4 - - Åsa-Mitt i en vårdnadstvist:

Tycker det är fult gjort utav dig....att läskas med god mat så där.. Jag blir ju hungrig! :D

#5 - - Anonym:

har de thaimat där oxå? för isåfall har jag oxå varit där, mkt gott :)

#6 - - Tina:

Usch ja, jag kommer oxå ihåg den känslan när man skulle tillbaka till skolan efter ett lov. Önskar dig en fin dag. KRAM!

#7 - - Sand mellan tårna:

En vecka går så fort. Nu är det nån annans tur att sportlova:)

#8 - - Elina:

Tack för kommentaren och vilken härlig blogg du verkar ha :-)Loven har dessutom en tendens att gå såå snabbt, men han kommer säkerligen få en bra dag på skolan med sina kompisar :-)

#9 - - RackarTuss:

Ja du - visst minns man loven :)

Där jag bor är det lov V 9 dock

#10 - - Anna:

Åh! Det finns en annan bra på vågmästareplatsen. Astråkigt inredd men sjukt bra mat, eller det kanske är den du menar? Den ligger på det där torget vid polisstationen. Kommer inte riktigt ihåg, var ju ett tag sen jag bodde i Göteborg nu.Ingen sömn. Dumma energidryck. När ska jag lära mig? Jag är ju för tusan över 30...

#11 - - Anonym:

sv: jag är bra lycklig ja haha! :D

#12 - - Sara:

Bra tips! :)

#13 - - inspireme ❀:

Mums vad gott det där såg ut! :) Yummi!

#14 - - rajk.:

nämen. vilket charmtroll :-)

#15 - - Anonym:

sv: hihi tack :D ser gott ut!

#16 - - Patricia♔:

Bra tips där. Kanske värt att prova:)Kram

#17 - - mariette:

Ja, nu är vardagen här igen , fast vi lyxar till det med ytterligare 2 lediga dagar (studiedagar) men sedan är det full fart igen. Ha en skön måndag. Kram

#18 - - Filifjonkan:

Godkväll på dig. jaha här är det bara srora smil vårt sportlov började idag så de tär skidorna som gäller för ungarna här i byn.

#19 - - Annika:

Här är sportlovet inte förrän v10. Så våra barn har kvar det. Ha en fin kväll. Kram

#20 - - Anna:

sv: JAPP, det är dom jag vill ha !

Upp