Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Mysig helg med bästa vännen

I helgen som var, så umgicks jag och min bästa vän och det över hela helgen. Vi ses inte allt för ofta, då vi inte längre bor i samma stad. Men denna helgen åkte jag ner till henne i Skåne där hon bor. Hon hade bokat massage Malmö åt oss samt att hon utom massage även bokat bord på en bra restaurang på fredagen. På lördagen så lagade vi mat tillsammans (ska ge er receptet sen) samt att på kvällen gick vi ut och drack ett par drinkar. Söndagen så såg vi en massa filmer från ungdomens dagar och hade ett massa prat om just denna tid. Vi har varit vänner sen vi var små nämligen.

Laga mat tillsammans

Vi lagade som sagt mat tillsammans på lördagen och det vi lagade var så gott, så jag bara måste dela med mig av detta recept. Så att även ni kan laga mat tillsammans om ni vill.

Här är receptet;

Lammgryta med rostad paprika

Lammgryta
1 kg lammgrytbitar
100 g rotselleri
2 rödlökar
2 röda rostade paprikor (finns på burk, till exempel Fontana)
5 tomater
3 vitlöksklyftor, fint hackade
5 dl vatten
1 burk (400 g) cocktailtomater på burk
1 röd chili
1 burk (300 g) kokta stora vita bönor eller Borlottibönor
8 cocktailtomater
5 kvistar salvia, hackade
salt
svartpeppar, malen
olivolja och smör till stekning
Spenatsallad med pecorino
70 g färsk spenat
40 g pecorino, grovt riven
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar, malen
Tillbehör
2 dl grekisk yoghurt eller crème fraiche

Lammgryta: Stek grytbitarna i olivolja i en gryta. Salta och peppra. Lägg bitarna åt sidan.
Skala och skär rotsellerin i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan i bitar. Fräs rotselleri, lök och paprika i smör i grytan.
Skär tomaterna i små bitar och lägg i grytan. Lägg i vitlöken, häll i vattnet och cocktailtomaterna på burk. Finhacka chilin och rör ner den. Koka upp och sjud i cirka 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det behövs.
Tillsätt vita bönor, cocktailtomater och salvia.
Smaka av med salt och peppar.
Spenatsallad med pecorino: Lägg spenaten i en skål, riv över pecorinon.
Ringla över olivoljan och strö över flingsalt och peppar.
Servering: Servera grytan med spenatsalladen och en klick grekisk yoghurt eller crème fraiche.

Vi valde även att ha ris till denna gryta och den smakade bara så bra! Så testa den vet ja!

18 Oct 2018