Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Att göra karriär

Oavsett om du träder in på arbetsmarknaden för första gången eller om du är intresserad av att göra ett karriärbyte, är det viktigt att veta var du ska börja. Att veta hur du kommer igång kan hjälpa dig att navigera i ditt jobbsökande och hjälpa dig att lindra all relaterad stress. Ett sätt att testa på olika jobb är att testa GigStep

Vad bör du veta innan du börjar en karriär?

Innan du börjar din karriär är det viktigt att ta hänsyn till flera saker. Att förbereda sig för denna fas av ditt liv kan öka din chans att lyckas. Här är tre saker att tänka på innan du börjar en karriär:

Starkt CV: Förbered dig på att skriva ett effektivt CV som bäst framhäver dina färdigheter, erfarenhet, utbildning och prestationer. Ett starkt och välorganiserat CV ger dig en bättre chans att säkra anställning.

Överförbara färdigheter: Även om det är viktigt att utveckla alla dina färdigheter, kom ihåg att du kan använda dina mjuka färdigheter i en mängd olika branscher. Arbeta med att stärka dina överförbara färdigheter i händelse av att du utövar ett jobb som inte är relaterat till din första karriär i framtiden.

Lärbarhet: Arbetsgivare vill ha anställda som är villiga att lära sig på jobbet. Även om du har avslutat din akademiska karriär, förbli lärbar för att hjälpa dig växa i din karriär.

Hitta rätt karriär

Du bör gå efter vad du är intresserad av när du ska hitta en karriär, samt även fundera på vad du har för kvalifikationer. 

15 Feb 2023