Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Utforma ditt drömbadrum

Det är ofta ett av de mest förbisedda rummen i huset när det gäller design. Men om du tar dig tid att skapa ett utrymme som är både snyggt och funktionellt kommer du att upptäcka att ditt badrum kan bli en riktig oas. Vare sig du börjar från grunden eller ger ditt befintliga badrum en makeover, här är några tips som hjälper dig att skapa det perfekta utrymmet.

Layout och funktionalitet

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du utformar ditt badrum är hur du vill att utrymmet ska fungera. Behöver du mycket förvaring för handdukar och toalettartiklar? Föredrar du en dusch framför ett badkar? Om du svarar på den här typen av frågor kan du bestämma den bästa layouten för ditt utrymme. När du har en god förståelse för hur du vill att rummet ska fungera kan du börja planera layouten.

Om du börjar från början finns det några saker att tänka på när du väljer dina armaturer. Om du till exempel planerar att ha en walk-in-dusch måste du se till att avloppet är ordentligt installerat och placerat på rätt ställe. Du bör också överväga vilken typ av duschhuvud och kran du vill ha. Om du planerar att ha ett badkar ska du fundera på vilken storlek som passar bäst i ditt utrymme och om du vill ha ett fristående eller inbyggt badkar.

Det är också värt att lägga en tanke på renligheten i badrummet. Att det är lätt att rengöra så man undviker problem som svartmögel i badrummet och andra mindre fräscha saker.

Saker att tänka på:

-Tänk på badrummets storlek

-Tänk på badrummets utformning

-Fundera över vilken typ av armatur du vill ha

-Fundera över hur du vill att utrymmet ska fungera

Design och inredning

När du har planerat alla funktionella delar är det dags att börja tänka på design och inredning. När det gäller badrum finns det oändliga möjligheter. Men om du inte vet var du ska börja kan du överväga att använda färger och material som skapar en känsla av avkoppling. blått, grönt och vitt är alla bra val för badrum eftersom de framkallar känslor av frid och lugn.

Du kanske också vill överväga att använda naturmaterial som sten eller trä för ett extra inslag av lyx

Naturligtvis är inget badrum komplett utan kakel. Kakel är inte bara praktiskt eftersom det är lätt att rengöra, utan det finns också i ett brett utbud av färger, stilar och storlekar. När du väljer kakel till ditt badrum bör du tänka på både golv och väggar.

Du kanske vill använda olika typer av kakel på var och en av dem beroende på vilket utseende och vilken känsla du vill ha. Om du till exempel använder stora formatplattor på golvet med mindre tunnelbanaplattor på väggarna kan du skapa en klassisk men ändå modern känsla. Eller om du vill ha något riktigt unikt kan du prova att använda mönstrade eller texturerade plattor i en iögonfallande design.

Oavsett om du börjar från grunden eller ger ditt befintliga badrum en makeover, kommer det att vara värt att ta sig tid att skapa ett stilfullt och funktionellt utrymme i slutändan. Ha de här tipsen i åtanke när du börjar planera ditt drömbadrum!

5 Oct 2022