Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Hur bör ett kapprum för skolan utformas?

I skolor är det vanligt med att det finns ett kapprum eller ett utrymme med skåp. Det beror lite på om det är en förskola eller en skola med högre klasser. För förskolan, lågstadiet och mellanstadiet samt fritids bör det vara ett kapprum med förvaringsutrymme för elevernas kläder, skor, och andra personliga tillhörigheter. Det är inte fel att satsa på att ha hyllor, garderober och låsbara förvaringslådor. Det bör även finnas  tillräckligt med plats att hänga upp ytterkläder, vilket kan uppnås genom att installera flera rad av krokar på väggen. Bänkar att sitta på är även det bra. 

För äldre elever

När det gälller de elever som går på högstadiet eller på gymnasiet, så brukar det inte vara riktiga kaprum på samma sätt. Här är det oftast korridorer eller rum med låsbara skåp där var och en av eleverna har ett eget skåp. Där kan de ha sina kläder och böcker med mera.

Skapa en trivsam stämning

Utöver att ha rätt sorts inredning i form av olika möbler, så är det inte fel att se till att rummet i sig är trivsamt. Det går att få till med färg.  Mjuka nyanser av blått eller grönt kan skapa en lugnande effekt. n välplacerad växt eller två kan också bidra till att skapa en trivsam miljö. Se även till att allt är välorganiserat samt enkelt att hålla ordning på med städning och annat.

12 May 2023