Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Många fördelar att dricka aloe vera juice

Aloe vera är känt för att vara ett av de bästa sätten att lindra en solbränna. I gelform känns den klibbiga, substansen som en sval balsam på din heta hud.

Men det är inte aloes enda superkraft. Tro det eller ej, att dricka aloe vera juice är ett av de bästa sätten att dra fördelar av växten. På Fitnessfrank kan du se flera varianter av denna juice.

Aloe vera juice fördelar

Aloe vera juice innehåller först och främst antioxidanter, eller ämnen som hjälper till att minska dina chanser att utveckla tillstånd som diabetes och hjärtsjukdomar. Men aloe vera juice erbjuder fördelar utöver bara förebyggande.

Vanliga juicer är inte alltid hälsosamma. Inte alla har en hög andel riktig frukt i sig, till att börja med. Många har också tillsatt socker — och mycket av det. Aloe vera juice är dock ett hälsosamt alternativ.

Det kan verka kontraintuitivt, men du utvecklar ofta akne för att du är uttorkad. Som ett resultat producerar din hud mer olja, vilket leder till akne. Om du dricker aloe vera juice kommer du att bli hydrerad". Det kommer att ge din hud extra fukt, och så du kommer att ha mindre chans att få akne.

Aloe vera juice är även bra om du är förstoppad samt att den är bra på att minska halsbränna. 

Aloe vera juice är dessutom full av betakaroten, en antioxidant som vanligtvis finns i orange och gula grönsaker och frukter. Din kropp omvandlar betakaroten till vitamin A, ett vitamin kopplat till övergripande ögonhälsa. Aloe vera-juice innehåller även vitamin C - ett mångsidigt vitamin som hjälper till med immunförsvaret samt kalcium och magnesium. 

30 Mar 2023