Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Vad ditt barn bör ha på sig till simlektioner

Är det snart dags för ditt barn att gå på simskola för att ta simlektioner? Då kan det vara bra att fundera på detta med badkläder. Det är bra att ha badkläder även då du tar med ditt barn till en vattenlekplats från Cado Aqua eller om de ska springa runt i trädgården med en vattenspridare. 

Vad för badkläder det ska vara det kan variera för olika barn och olika simskolor. 

Baddräkt/badkläder

Det viktigaste ditt barn bör ha på sig på simlektionerna är en baddräkt eller badkläder. Det ska vara en baddräkt som passar dem bra. Du vill inte ha en baddräkt som kan glida av under lektionerna. Se till att deras dräkt sitter mot kroppen.

Kontrollera att remmarna inte glider av axlarna. Och att de inte är så lösa att de lossnar med ett enkelt ryck.

Flickor kan bära en baddräkt i ett stycke, en tankini eller en tvådelad baddräkt för simlektioner.

Pojkar kan bära badbyxor eller till och med simbyxor om de vill. Försök att inte låta badbyxorna vara för långa så att det stör deras sparkar i vattnet. Deras badbyxor ska stanna precis ovanför knäna.

Simglasögon

Även om de inte är precis ett nödvändigt föremål för simlektioner, rekommenderar jag starkt att du packar simglasögon för ditt barns lektioner.

Klor irriterar ögonen och ditt barn kommer att sätta ansiktet i vattnet vid simlektioner. När de avancerar genom olika klasser kommer de att tillbringa mer tid med att simma med ansiktet i vattnet.

27 Jan 2023