Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Inreda med vintage

Om du vill inreda med äkta vintage, så är det som så att då måste du se till att handla det du behöver på loppisar, i antikbutiker, på second hand och så vidare. Om det är nyproducerat, så ärr det inte vintage! Det är nämligen så att för att det ska anses vara vintage, så ska det vara minst 25 år gammalt! Sen finns det ju snygg inredning, som påminner om stilen. Du kan ju inreda i den stilen, utan att det är äkta, så sett! Det är ju upp till dig att göra som du känner för.

Inreda retro

Inredning i retro stil, det är bra enklare! Roligast är det så klart om du får tag på äkta grejer från förr, men det går även att satsa på nyproducerad retro. Idag är retro ofta prylar och kläder från 1950-talet, 1960-talet och 1970-talet. Retro som kommer från franskan (rétro, från rétrospectif) som i sin tur betyder att blicka tillbaka eller bakåtblickande. Idag används retro ordet främst som betäckning på saker från en tidigare tidsepok.

Inredning antikt

För att något ska få kallas antikt så bör det vara minst 100 år gammalt, så lättast är det ju att hitta sådana saker i en antikaffär, men även här finns det nyproducerat i antik stil. Ofta är ju riktiga, antika saker dyra, så det kan vara värt satsa på fejk.

4 Feb 2022