Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Så är du en bra personlig assistent

Kanske du redan jobbar som personlig assistent i Malmö, eller funderar på att söka ett sådant jobb? De allra flesta kan jobba som personlig assistent, men för att göra det bra, så gäller det att vara på ett visst sätt. Bland annat ska du kunna samarbeta med den person du är personlig assistent för, men det gäller även att du har en positiv attityd. Det gäller att vara vänlig och glad, även om du har en dålig dag. Sedan är det bra att alltid assistera på det sätt som din assistansanvändaren önskar.

Andra bra egenskaper du bör ha för att vara en personlig assistent

För att vara en bra personlig assistent så bör du vara flexibel och lösningsorienterad. Du bör också vara ärlig och ansvarsfull samt alltid sätta din assistantanvändare i fokus.

Du ska även ha bra koll på vad tystnadsplikt innebär samt kunna följa instruktioner men även ta egna initiativ. Sedan är det även bra att vara lyhörd, uppmärksam och visa omdöme. 

Se även till att vara en bra förebild.  Ha modet att stå upp för den du assisterar när och om det behövs. Om någon ni möter pratar med dig istället för med assistansanvändaren så kan du markera på ett vänligt sätt att personen ska vända sig till assistansanvändaren istället.

Du som vill jobba som personlig assistent i Malmö, kolla gärna in Ekens Assistens för jobb-möjligheter!

27 Dec 2021