Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Skicka blommor eller present - gör man det?

Att få en bukett med blommor av någon, eller bli uppvaktad med en present för den delen, är så otroligt härligt. Förr var det vanligt att skicka bud med paket och blomster både till bemärkelsedagar, högtider eller till någon man höll kär men hur är det idag? Skickar folk blommor till varandra?

Tack vare digitaliseringen så har det faktiskt visat sig vara en sak som håller i sig. När Sverige hade restriktioner blev det ännu vanligare att skicka sakerna istället för att besöka de man ville uppvakta och blombud över hela landet har fått visa färg ordentligt. 

De flesta föredrar ändå en personlig leverans

Att använda blombud för att skicka en bukett är jättebra men de flesta av oss vill nog ändå ha våra blommor i handen av den som vill ge bort dem. Fast det är klart att om man bor långtifrån varandra så är det förståeligt att skicka ett bud. Och nu när det går att få leverans redan samma dag i hela landet så går det ju fort också. 

Nu ska jag själv gå och titta på vilka blommor jag vill ge bort. Det ska bli en fin höstbukett som en släkting cirka 80 mil härifrån ska få. Det blir blombud, men jag vet ju inte om det budet även kan ta med ett litet paket? Annars får jag väl skicka presenten via posten även om den då kommer att dyka upp senare än blommorna. 

18 Oct 2021