Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Smart sälja fakturorna!

Jag har nu i många år jobbat med mitt egna företag. Jag är helt såld på vintage, och då särskilt modet och prylarna under sent 1940-tal och tidigt 1950-tal. Jag har kurser i hårläggning, stylist och inredning. Jag har en enorm frihet som min egen. Det är bara jag som bestämmer. Blir det för lite likvider, är det bara att jobba mer. Vill jag ha mer semester är det bara att plocka ut den när jag själv vill – såvida inte mina uppdragsgivare kräver annat. En fälla är givetvis att jag jobbar för mycket - eller för lite. Så är det. Den som inte gillar sin chef borde bli sin egen. Då har du ingen att skylla på ifall du inte trivs med jobbet!

Har svårt att ta betalt

Som egenföretagare måste jag sköta all ekonomi själv och det är något som jag inte är särskilt nöjd med. Jag har lite svårt att ta betalt. Jag vet, ganska dumt, eller hur? Hur sjutton kan man jobba som sin egen och inte vilja ta betalt? Men nu är det så. Betalt måste jag få, annars kan jag inte betala mina räkningar i min tur. Därför har jag hittat ett sätt.

Säljer mina fakturor!

Jag säljer mina fakturor till ett factoringföretag. Det innebär att jag får betalt för mina fakturor, och låter ett annat företag driva in dem. Varför inte? Det är ett enkelt sätt att bli av med fakturahantering och jag vill ju ha en bra relation med mina kunder och uppdragsgivare.

11 Sep 2017