Fina frun

Kläder, inredning och vintagedesign

Stubben i trädgården

Nu är våren på ingång och det börjar bli dags att fundera på vad man vill göra med sin trädgård. Det första vi ska göra här är i alla fall att göra oss av med stubben som står kvar sedan vi tog ner ett gammalt träd. Jag pratade med en kille som jobbar med stubbfräsning på Värmdö och han sade att det finns tre sätt att bli av med en stubbe.

Tre sätt att göra sig av med stubben

  • Gräva: Med en spade kan man komma rätt långt. I alla fall nedåt! Att gräva upp en stubbe är fullt möjligt men det tar tid och är väldigt jobbigt. Kan man komma in med en grävare så kanske det funkar men sedan har man ett stort hål istället. 
  • Spränga/elda: Ett sätt som kanske tilltalar mina manliga läsare men vill du ha kvar rutorna i huset och inte riskera att kåken brinner ner så är det nog inget jag rekommenderar alls. Men det GÅR. 
  • Stubbfräsning: Det bästa sättet att bli av med en stubbe är att låta proffs sköta jobbet. Stubbfräsning i Nacka, på Djurgården eller andra platser spelar ingen roll. Klicka här om du vill veta mer om hur du kan får hjälp med stubbfräsning och få en snygg trädgård.

Vi kommer med största sannolikhet inte att gräva med spade, och dynamit går bort helt! Så stubbfräsning here we come! Det blir att boka tid så snabbt som möjligt så vi blir av med stubben innan det är dags att göra trädgården fin för sommaren.

7 Feb 2022